Sałatka hiszpańska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 sztuki
  • sałata

    6 listków
  • oliwa

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • pomidor

    2 sztuki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • miód

    1 łyżeczka
  • cukru

    1 szczypta
  • sól

    - -
  • estragon

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w talarki, zalać na 5 min posolonym wrzątkiem, odcedzić na sitku. Z oliwy, ziół, musztardy, miodu, soku z cytryny, soli, pieprzu i szczypty cukru przygotować sos. Sałatę umyć, osuszyć, podzielić na małe kawałki i rozłożyć na talerzu. Następnie wyłożyć cebulę, na niej pomidory w plastrach i polać przygotowanym sosem. Do sałatki można dodać kilka zielonych i czarnych oliwek. Podawać do mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krzysztof18 23.10.2011 08:13
pomysł wart zachodu
Tika4444 06.10.2011 09:21
fajny pomysł
Tika4444 06.10.2011 09:21
fajny pomysł
ajres 16.08.2011 22:59
super
ajres 16.08.2011 22:59
super
kotlet 25.07.2011 21:10
superowa
kriso 29.06.2011 18:45
super przepis
berys18 05.05.2011 08:40
ciekawy przepis, muszę wypróbować
berys18 05.05.2011 08:40
ciekawy przepis, muszę wypróbować
berys18 05.05.2011 08:40
ciekawy przepis, muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat