Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolkowa z surimi

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/4 szt
fasolka szparagowa 10 dag
ogórek
chleb 1 kromka
masło
sól
pieprz
majonez 1 łyzka
jogurt 4 łyżki
paluszki krabowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolkowa z surimi

Fasolke myjemy, obcinamy końce i gotuje al dente w osolonym wrzątku. Pekinkę siekamy drobno, oprószamy sola i pieprzem i odstawiamy na kilka minut by puściła sok. Ogórka obieramy, kroimy w kostke, dodajemy do pekinki. Chleb smarujemy masłem,kroimy w kostke i rumienimy na patelni robiąc grzanki, dodajemy do sałatki. Surimi kroimy w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, dodajemy majonez i jogurt, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak