Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką

Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 sztuki
  • marchew

    4 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    3 sztuki
  • ogórki konserwowe

    4 sztuki
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • czosnek

    3 ząbki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Marchewki, pietruszki, seler i ziemniaki obrać, umyć i ugotować (najlepiej w parowarze). Ostudzić, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Cebulkę pokroić w kostkę. Dodać do pokrojonych warzyw.
Krok 3 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Jajka pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Krok 4 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Ogórki pokroić w kostkę. Wraz z groszkiem osączyć z zalewy.
Krok 5 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Dodać do sałatki.
Krok 6 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę posiekać. Czosnek i natkę dodać do reszty składników.
Krok 7 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Dodać majonez.
Krok 8 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Dodać przyprawy do smaku.
Krok 9 - Sałatka czosnkowa z groszkiem i natką foto
Dokładnie wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Hrabina w kuchni

10.12.2014 11:36
Smaczna sałatka.

Monika-twin

09.12.2014 19:02
pycha danie

gosia56

09.12.2014 13:07
na pewno smaczna sałatka;)

Beatris

09.12.2014 09:53
Smakowicie się zapowiada...

erym

09.12.2014 09:36
nastepnym razem tez dodam, mam nadzieje, ze nie bedzie za ostra...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat