Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka caprese z awokado, ogórkiem i bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
mozarella 1 kula
awokado 1/2 szt
ogórek gruntowy 1 szt
bazylia świeża 1 garść
sok z cytryny 1 łyżeczka
oliwa
sos balsamiczny
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka caprese z awokado, ogórkiem i bazylią

Przygotować wszystkie składniki: ser mozarella oraz pomidora pokroić w plastry, ogórka w dość drobną kostkę. Awokado obrać i również pokroić w plasterki. Ułożyć poszczególne składniki dookoła talerza naprzemiennie. Na środku ułożyć ogórka. Oprószyć sałatkę świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Posypać posiekaną bazylią. Skropić sosem balsamicznym oraz oliwą z oliwek.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 02.07.2017 10:46
Pyszna i pożywna sałatka :)
Urszula Świeca 02.07.2017 08:15
Świetna sałatka.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak