sałatka bułgarska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt.
  • pomidor

    3 szt.
  • ogóek zielony

    1 szt.
  • cebula dymka

    1 szt.
  • ser żóty twardy

    10 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórka pokroić w kostkę, paprykę przeciąć, usunąć nasiona, pokroić w paski. Pomidory pokroić w ósemki. Cebulę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Wymieszać warzywa, doprawić sola i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce o duzych oczkach i posypać nim wierzch sałatki. Dodatek do drugiego dania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halinka1011 13.02.2011 10:29
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat