sałatka a\'la Colesław

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1/2 szt.
  • marchew duża

    1 szt
  • cebula

    1 szt.
  • kukurydza w puszce

    1 szt.
  • cukier puder

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • majonez

    4 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną drobno białą kapustę wrzucic do miski, posolić i zostawiać aż do momentu, gdy puści sok a następnie odcisnąć ją i wylać wodę, dodać startą marchewkę i drobniutko posiekaną cebulę i odsączoną kukurydzę.
W miseczce przygotować sos - wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić sola i pieprzem. Sos dodać do przygotowanych warzyw, dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Doskonały dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zbysio 17.03.2011 20:48
oooooooooooooooooooooooooooooo
bejciu24 04.03.2011 20:25
podobne podają w KFC, tylko bez kukurydzy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat