Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata zielona z kiełkami fasoli mung

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 5 liści
pomidor 1 szt
rzodkiewka 5 szt
ogórek 1 szt
kiełki fasoli mung 1 garść
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata zielona z kiełkami fasoli mung

Liście sałaty myjemy i kroimy w rękach, wykładamy na talerz.
Pomidor, rzodkiewkę kroimy i wrzucamy na talerz z sałatą.
Ogórka obieramy (niekoniecznie) i również wrzucamy na talerz z warzywami. Na koniec dodajemy kiełki fasoli mung.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Można polać również oliwą z oliwek lub jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noninka77 13.11.2013 16:57
lubię takie kolorowe sałatki:)
EwelinkA_93 13.11.2013 16:19
rewelacja :-)
iwi 13.11.2013 15:34
Samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak