Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z wołowymi kulkami w sosie miodowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 200 g
mięso mielone wołowe 120 g
czosnek
sól
pieprz
brzoskwinie w puszce 50 g
mozzarella 80 g
ogórek świeży 60 g
pomidor 50 g
pestki dyni 15 g
miód 20 g
sos sojowy 10 ml
oliwa 10 ml
sos francuski

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z wołowymi kulkami w sosie miodowym

Warzywa umyć, pokroić na grube plastry. Sałatę wymieszać z pestkami dyni i sosem.
Przygotowanie sosu. Miód, sos sojowy, oliwa, i łyżeczka sosu francuskiego wymieszać blenderem.
Mięso przyprawić: solą, pieprzem, czosnkiem uformować małe kuleczki i usmażyć.

Smacznego:))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 21.04.2013 16:43
bardzo smaczny przepis
Mysiunia 25.03.2013 09:48
Jak kolorowo! Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak