SAŁATA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, TRUSKAWKAMI I OCTEM BALSAMICZNYM.

SAŁATA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM, TRUSKAWKAMI I OCTEM BALSAMICZNYM.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • ocet balsamiczny

    4 łyżki
  • truskawki świeże

    200 g
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście sałaty płuczę pod bieżącą wodą, osuszam, rwę na mniejsze kawałki.
Łososia, jeśli jest w kawałku, kroję w niechlują kostkę, a w plastrach
rozrywam palcami. Truskawki kroję na plastry.
Wszystko mieszam z octem, oprószam świeżo mielonym czarnym
pieprzem i podaję.
Świetnie pasuje również do świeżego, chrupiącego pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ao_12 20.01.2014 21:20
interesujące połączenie :)
Megg 24.06.2013 13:52
rewelacyjna sałatka
jozefinach 24.06.2013 13:51
Nigdy nie łączyłam łososia z truskawkami, bardzo interesujący pomysł.
tatiana2 24.06.2013 12:50
takiego połączenia jeszcze nie próbowałam :)
Adamorek 24.06.2013 12:04
ciekawe to połączenie
Cranberry 24.06.2013 10:26
smaczna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat