Sałata z pieczonym łososiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    1/2 kg
  • sałata

    1 główka
  • cukinia

    1 sztuka
  • suszone pomidory

    10 sztuka
  • bułka

    4 kromki
  • oliwa

    4 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • czosnek

    2 ząbki
  • ocet

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z sosu sojowego, miodu oleju i posiekanego czosnku przygotować marynatę. Zalać nią kawałki ryby, odstawić na 30 minut. Z bułki przygotuj grzanki, poprzez pokrojenie jej w kostkę i podsmażenie na maśle. Pomidory pokroić w plastry, cukinię podzielić na kawałki. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w temp. 190 stopni przez 15 minut. Wyjąć, ułożyć na liściach sałaty, przykryj pomidorami, cukinią. Skrop octem i oliwą, posyp grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 01.12.2011 16:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat