Sałata z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata masłowa

    1 szt
  • pomidory suszone Smak

    1/2 słoiczka
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    10-12 szt
  • olej do smażenia

  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • czarnuszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i przekrawamy na pół. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oliwy i przesmażamy na nim pieczarki, doprawiając sola ziołową i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Studzimy.
Suszone pomidory odsączamy z oliwy na sitku. Oliwę zachowujemy.
Sałatę myjemy i osuszamy. Rwiemy na mniejsze kawałki. Warzywa myjemy , seler kroimy w plasterki, paprykę w drobna kostkę, a cebule w cienkie plasterki.
Na talerze nakładamy sałatę. Na nią wykładamy paprykę, seler naciowy, krążki cebuli i cale kawałki suszonych pomidorów. Na wierzch dodajemy kawałki przesmażonych pieczarek. Całość skrapiamy pomidorowa oliwą i posypujemy sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz czarnuszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monikaT83 08.03.2015 20:50
pysznie i pięknie!
luna76 06.03.2015 21:10
Ale kusząca!!!
ilka01 06.03.2015 20:26
wygląda bardzo apetycznie :)
mikrusiak 06.03.2015 19:54
wow... ale kolorowo...super i samo zdrowie :)
marenka 06.03.2015 19:00
Fajna sałatka:-)
aginaa 06.03.2015 16:24
i jaka kolorowa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat