Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z papryką i czerwoną cebulą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata masłowa 1 główka
papryka czerwona 1 szt
cebula czerwona 1 mała szt
oliwa 1/4 szklanki
ocet winny biały 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z papryką i czerwoną cebulą

Sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki i wrzucić do miski.

Paprykę zalać wrzątkiem na kilka minut, ostudzić, zdjąć skórkę. Pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w cieniutkie paseczki.

W miseczce utrzeć oliwę z octem, dodać sól i pieprz do smaku, wsypać roztarte w palcach zioła prowansalskie. Wymieszać dokładnie i polać sałatę.

Sałatę wymieszać i podawać do dań obiadowych. Może stanowić również urozmaicenie kanapek na kolację

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.02.2014 12:47
bardzo smaczna
Klausia 03.02.2014 20:31
dobre tak coś :)
fotoviderek 03.02.2014 14:21
Jak zwykle, smacznie i zdrowo :)
Mniam 02.02.2014 22:49
Pyszna sałata, takie lubię.
Renata9 02.02.2014 21:10
sałatka pierwsza klasa :-)
gosia1988 02.02.2014 20:32
szybki dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak