Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałata z fasolką i sosem chilli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata 1/2 szt
fasolka szparagowa 1 garść
pasta chilli
majnez
kiełki rzodkiewki 4 łyżki
papryka marynowana 4 kawałki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałata z fasolką i sosem chilli

Sałatę myjemy osuszamy i rwiemy na kawałki . Do sałaty dodajemy kiełki rzodkiewki. Fasolkę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie . PO ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy na kawałki . Fasolkę dodajemy do sałatki. Paprykę marynowaną kroimy w paseczki. Robimy sos. Mieszamy majonez ewentualnie pół na pół z jogurtem naturalnym z odrobiną pasty chilli do smaku . Taki sos dodajemy do sałatki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 11.12.2012 06:26
fantastyczna, kolorowa, poprostu super
strzelec02 10.12.2012 20:41
kolorowa i apetyczna
Laila2786 10.12.2012 11:41
pycha
iwa643 10.12.2012 11:13
Polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak