Sałata z burakami i fetą.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    1 garść
  • burak ćwikłowy

    1 sztuka
  • ser feta

    1/4 op.
  • sos winegret

    1 łyzka
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka obrać i ugotować, a jak ktoś ma czas, to najlepiej upiec w foli w piekarniku.
Po ostudzeniu pociąć go w bardzo cieniutkie plasterki.
Sałatę umyć i osuszyć, wymieszać z sosem winegret.Na dużym talerzu układać plasterki buraka, leciutko oprószyć drobno mielonym pieprzem, wyłożyć sałatę i całość posypać pokruszoną fetą.
Sałatkę możemy podawać jako przystawkę lub lekkie danie kolacyjne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 06.02.2016 15:00
fajny pomysł
Bernadeta1 31.01.2016 20:16
smaczna sałatka
gosia561 31.01.2016 16:04
to doskonale do siebie pasuje
kuchcik89 31.01.2016 13:18
bardzo apetyczna, sałatki z burakiem jeszcze nie jadłam, a ta wyglada zachęcająco :)
Renata9 31.01.2016 11:57
Bardzo smaczna sałatka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat