Buritto z indykiem

Buritto z indykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • pierś z indyka

    200 g
  • mix sałat

    1
  • awokado

    1 obrane, pokrojone w plastry
  • cebula posiekana

    1 biała
  • placki do tortilli

    4
  • ser feta

    100 g
  • sos sałatkowy grecki

    1 opakowanie
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    3 łyżki
  • kminek Prymat

    1 łyżeczka
  • pęczek szczypiorku

    1 posiekany

Marynata

  • olej rzepakowy

    4 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Buritto z indykiem foto
Wszystkie składniki marynaty łączymy, wkładamy mięso indyka i mieszamy. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy i schładzamy w lodówce.
Krok 2 - Buritto z indykiem foto
Mięso smażymy na rozgrzanej patelni, dodając cebulę i przekładamy na talerz.
Krok 3 - Buritto z indykiem foto
Na patelni krótko podgrzewamy placki i przekładamy na deskę.
Krok 4 - Buritto z indykiem foto
W dużej misce łączymy mix sałat, dodajemy sos i delikatnie mieszamy.
Krok 5 - Buritto z indykiem foto
Tak przygotowaną sałatę układamy na plackach tortilli, dodajemy awokado, indyka, posypujemy kolendrą, serem i dokładnie zwijamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

12.01.2017 17:29
coś co bym zjadła z chęcią ;)

Babeczka35

12.01.2017 15:37
Bardzo pysznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat