sakiewkowe piersi Zdzisławy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka (ilość wg uznania)

  • pieczarki

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kazda piers lekko nacinamy wzdluz. pieczarki i cebule tarkujemy na malych oczkach solimy i pieprzymy do smaku. potem lekko podsmazamy na masle (pieczarki i cebulE). nastepnie faszerujemy nasze naciete piersi i dokladnie obtaczamy w jajku i bulce tartej smazymy na rumiano. To danie babacia mojego męża podaje przewaznie w niedziele na obiad wiec zycze wszyskim smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 05.05.2012 19:37
fajne;)
Dorian 28.04.2012 08:39
super pyszne
Anio?eczek 25.04.2012 17:30
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat