Sakiewki z piersi z kurczaka

Sakiewki z piersi z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • szpinak

  • czosnek

  • masło

  • smietana 18%

  • sól

  • pieprz

  • przyprawa do kurczaka

  • ser żółty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka przyprawiamy i nacinamy tworząc z niej sakwę /im większa będzie zrobiona przez nas dziura tym więcej w niej zmieścimy farszu/. Szpinak /1-2 kostki na pierś/ rozmrażamy, wrzucamy na patelnię dodając świeżo zmielony czosnek, masło, trochę śmietany oraz przyprawy. Następnie odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny, możemy do niego dodać sera żółtego i nadziać nim kurczaka. Tak przygotowane sakwy wsadzamy do piekarnika nagrzango do 170 stopni na około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

06.04.2011 11:03
Ciekawy przepis,.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat