Sakiewki z piersi z kurczaka

Sakiewki z piersi z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

  • szpinak

  • czosnek

  • masło

  • smietana 18%

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • ser żółty

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sakiewki z piersi z kurczaka

Pierś z kurczaka przyprawiamy i nacinamy tworząc z niej sakwę /im większa będzie zrobiona przez nas dziura tym więcej w niej zmieścimy farszu/. Szpinak /1-2 kostki na pierś/ rozmrażamy, wrzucamy na patelnię dodając świeżo zmielony czosnek, masło, trochę śmietany oraz przyprawy. Następnie odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia. Gdy farsz będzie już zimny, możemy do niego dodać sera żółtego i nadziać nim kurczaka. Tak przygotowane sakwy wsadzamy do piekarnika nagrzango do 170 stopni na około 50 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

kate.500 06.04.2011 11:03
Ciekawy przepis,.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat