Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sakiewki z grzybami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6 plastrów
kurki 150 g
masło 2 lyzki
natka pietruszki 2 lyzki
bulion 1/2 szklanki
pieprz
sól
ryż (kolorowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sakiewki z grzybami

Kroki postępowania

1
Schab rozbijamy na cienkie kotlety- tak by nie porozrywać mięsa. Przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą.
Krok 1 - Sakiewki z grzybami foto
2
Na rozpuszczonym maśle podsmażamy pokrojone kurki. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i solimy kurki. Nakładamy na środek kotleta po łyżce kurek i zawijamy wszystkie boki razem nitką- tak by powstała sakiewka. Sakiewki wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem.
Krok 2 - Sakiewki z grzybami foto
3
Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Podajemy z sałatką i z pozostałymi kurkami.
Krok 3 - Sakiewki z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 17.11.2012 13:27
robię bardzo podobne i są świetne
Katarzyna/kate1980 29.10.2012 22:15
śliczne i pomysłowe
agataw1990 29.10.2012 11:00
super pomysł!
Joannasz3190 29.10.2012 09:52
Świetne i oryginalne danie :)
ilka_86 29.10.2012 09:35
fajne i smaczne danko
adelajda 29.10.2012 07:55
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak