Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
ciasto francuskie
opakowanie, 275 g -
parówki
2 szt. -
papryka czerwona
1/2 małej -
natka pietruszki
1/2 pęczka -
ser żółty starty
garść
Przyprawy i dodatki
-
śmietana
3 łyżeczki -
Przyprawa curry orientalna Prymat
-
sól
-
bazylia
-
masło
łyżka
Sposób przygotowania
Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się