SAKIEWKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PARÓWKĄ, PAPRYKĄ I ŚMIETANĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • ciasto francuskie

    opakowanie, 275 g
  • parówki

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1/2 małej
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ser żółty starty

    garść

Przyprawy i dodatki

  • śmietana

    3 łyżeczki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • sól

  • bazylia

  • masło

    łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Natkę pietruszki siekam, paprykę i parówki kroję w drobną kostkę.
Parówki i paprykę podsmażam na maśle (tak, aby parówki dosyć mocno się przyrumieniły).
Dodaję śmietanę i przyprawy. Chwilę smażę na małym ogniu.
Następnie dodaję ser i natkę pietruszki, nie zdejmuję z ognia do momentu rozpuszczenia się sera.
Ciasto dzielę na 16 prostokątów, na każdym układam przygotowany farsz. Zwijam w sakiewki.
Piekę w 200 stopniach około 15-20 minut (do zarumienienia).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 30.07.2017 08:51
I bardzo smaczna!
Ola1984 29.07.2017 15:42
Fajna przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat