Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki z białym serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 0,5 kg
jajko 2 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
mleko 2% 0,5 szkl

nadzienie

ser biały 200 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki z białym serem

Przygotowujemy ciasto: Mąkę mieszamy z jajkami i olejem. Następnie dolewamy mleko - tyle aby ciasto było łatwe do wyrobienia. Odstawiamy na 15 minut. Robimy nadzienie: twaróg, żółtka i cukier waniliowy blendujemy na jednolitą masę.
Rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy krążki np. za pomocą szklanki. Na środek dajemy nadzienie i sklejamy w tzw. sakiewkę. Gotujemy we wrzątku około 10 minut na wolnym ogniu. Przed podaniem możemy posypać cynamonem w zależności od upodobań.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak