Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sakiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
jabłko 1 szt
rodzynki 3 łyżki
cukier puder 1 łyżka
cynamon Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: sakiewki

Kroki postępowania

1
Jabłka, obrane i pozbawione gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z rodzynkami, wsypujemy cukier i cynamon. Mieszamy i na chwilę odstawiamy.
Krok 1 - sakiewki foto
2
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na każdym układamy 2-3 łyżki nadzienia (w zależności od wielkości kwadratów) i zwijamy w sakiewki.
Krok 2 - sakiewki foto
3
Pieczemy w temp. 170 st ok 20 min (piekarnik powinien być wcześniej nagrzany)
Krok 3 - sakiewki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 21.11.2012 22:05
moje smaki
Renata22 06.10.2012 10:30
no, taka sakieweczką to nie pogardzi nikt ;)))
Dorota76 16.09.2012 11:04
pyszności
elficzna 16.09.2012 00:29
bardzo fajny pomysł :)
msmariusz 15.09.2012 22:29
tak fajnie
sara1 15.09.2012 21:57
ciekawe
Piotr-21 15.09.2012 21:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak