Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z warzywami i ryżem
Kroki postępowania
Warzywa usmaż aż będą miękkie, ew. dolej trochę oleju rzepakowego, dopraw je sosem sojowym, sosem ostrygowym, solą. Wymieszaj z ryżem, wbij jajko i razem wymieszaj.
marchewki | 2 |
fasolka szparagowa | 100 g, płaskiej |
szparagi zielone | 5 |
zielona cebulka | 1 |
imbir | 1/2 cm kawałek |
olej sezamowy | |
olej rzepakowy | |
sos sojowy | 1 łyżka |
sos ostrygowy | 1/2 łyżki |
sól do smaku | |
ryż basmati | 1/2 szklanki |
jajko | 1 |
papier ryżowy | 50 g, ok. 12 okrągłych płatów |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: