Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sadlaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sadło 50 dag
mąka 60 dag
śmietana 200 ml
żółtko jajek 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
marmolada 20 dag
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sadlaczki

Kroki postępowania

1
Z sadła wybrać tylko miękkie części, usunąć błonki. Przepuścić przez maszynkę do mięsa.
Krok 1 - Sadlaczki foto
2
z podanych składników zagnieść ciasto
Krok 2 - Sadlaczki foto
3
Rozwałkować ciasto. Wykroić kwadraty o boku około 5-6 cm i grubośći 2-3 mm. Na każdy kwadracik nałożyć około 1/3 łyżeczki twardej marmolady.
Krok 3 - Sadlaczki foto
4
Złozyć kwadraty po przekątnej i zlepić. Ułozyć w formie do pieczenia, nie trzeba smarować formy. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut do uzyskania złotego koloru.
Krok 4 - Sadlaczki foto
5
Po częsciowym ostygnieciu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Sadlaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jansko 25.02.2014 12:22
super smakują
margaret 12.02.2014 16:54
takich nie jadłam
pajbek 30.01.2014 12:36
Fajne ciasteczka :-)
Halina7 26.11.2013 15:19
fajne ciasteczka
Skoter 18.11.2013 15:16
ciekawy przepis
matesko 18.11.2013 10:11
smaczne i tanie
okrysia 17.11.2013 11:15
SMACZNE TO!
Małgorzata106 16.11.2013 16:23
ciekawy przepis
artur7 16.11.2013 15:59
fajny przepis
joanna__s 16.11.2013 14:22
Ciekawy przepis.
bogusia19 16.11.2013 13:52
bardzo fajny pomysł
halina17 16.11.2013 13:31
Dość ciekawy przepis.
maciek7 16.11.2013 12:46
oryginalny pomysł
dodi 16.11.2013 12:26
ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak