Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saciwi z rybą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba o białym mięsie 0,5 kg
orzechy włoskie 0,5 szkl.
ocet winny 0,5 szkl.
cebula biała 3 szt
ząbki czosnku 4 szt
Cynamon mielony Prymat 1 szczypta
ziarna kolendry 1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 8 szt
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
goździki mielone 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Saciwi z rybą

Rybę oczyścić, pokroić na kawałki i zalać osoloną wodą, tak, aby przykryło rybę. Dodać listki laurowe i ziarnisty pieprz. Gotować ok. pół godziny na małym ogniu. Następnie ostrożnie wyjąć rybę i ułożyć ją na półmisku.
Orzechy zemleć razem z czosnkiem, dodać potłuczone nasiona kolendry, sol, paprykę i pieprz mielony. Rozprowadzić w rybnym wywarze (ok. 1,5 szkl) i wlać do rondla. Wrzucić drobno posiekaną cebulę i gotować 10 minut.
W occie winnym rozpuścić cynamon i mielone goździki. Dodać do sosu i gotować jeszcze 10 minut. Gorącym zalać rybę i ostudzić. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.08.2011 08:17
ale wypasione jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak