Rzodkiewki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    4 pęczki
  • cukier

    10 dag
  • olej

    1 łyżka
  • ocet winny

    1/4 szklanki
  • pieprz cały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki oczyścić, opłukać i nakłuć wykałaczką. Ocet, 2 szklanki wody, cukier, sól
i oba rodzaje pieprzu zagotować, do wywaru włożyć rzodkiewki i gotować 3 min. Rzodkiewki wyjąć z wywaru, włożyć do słoika, a wywar ostudzić. Zimnym wywarem zalać rzodkiewki , i odstawić co najmniej na 24 godz. w zimne miejsce. Podawać jako pikantny dodatek do dań z mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 05.05.2011 17:03
coś nowego
Allice 05.05.2011 13:31
ciekawy pomysł
Adamorek 13.03.2011 15:15
interesujące
szalonamariolka 13.02.2011 22:37
mogą być apetyczne
szajba2 06.01.2011 15:05
nie przepadam za rzodkiewkami
Karolek1 20.12.2010 12:00
Ciekawe jak takie rzodkiewki smakują...
tesa 11.10.2010 22:10
czegoś takiego jeszcze nie próbowałam
rakow2 03.10.2010 15:43
ciekawa propozycja
Joanna117 11.09.2010 23:10
OOOOOOOO tego jeszcze nie jadłam! Musi byc dobre
Barbara55 17.08.2010 14:19
można spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat