Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rzodkiewka
4 pęczki -
cukier
10 dag -
olej
1 łyżka -
ocet winny
1/4 szklanki -
pieprz cały mielony Prymat
1/2 łyżeczki -
sól
1 szczypta -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Rzodkiewki marynowane
i oba rodzaje pieprzu zagotować, do wywaru włożyć rzodkiewki i gotować 3 min. Rzodkiewki wyjąć z wywaru, włożyć do słoika, a wywar ostudzić. Zimnym wywarem zalać rzodkiewki , i odstawić co najmniej na 24 godz. w zimne miejsce. Podawać jako pikantny dodatek do dań z mięsa.
Komentarze (15)
Załaduj więcej komentarzy (5)