Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 saszetki
Kukurydza z Puszki 1 puszka
mięso mielone 500 g
cebula 2 szt
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżyk

Kroki postępowania

1
Na patelni smażę cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiam solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Krok 1 - Ryżyk foto
2
W osolonej wodzie gotuję ryż. Odcedzam, płuczę i wykładam do większego naczynia, dodaję usmażone wcześniej mięso i odcedzoną kukurydzę.
Krok 2 - Ryżyk foto
3
Wszystko dokładnie mieszam i jest gotowe do podania.
Krok 3 - Ryżyk foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 03.09.2013 10:21
ciekawe danie i szybkie
kuklik 26.05.2013 21:06
fajne szybkie danie
Ela15 19.05.2013 04:56
super danie
JOANNA16 08.05.2013 08:35
coś szybkiego i pewnie pysznego
Bernadeta1 05.05.2013 00:19
smaczny obiadek
Margo1 27.04.2013 17:39
też ciekawy pomysł
pestka 16.04.2013 12:47
świetne danie
kika100 08.04.2013 10:39
super ryzyk
Laila2786 08.04.2013 10:31
smaczne danie
eMMe 07.04.2013 18:28
fajne i szybki danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak