Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYżowe jedzenie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
ser żółty 10 dag
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka pszenna do panierki
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
olej do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: RYżowe jedzenie

Ryż gotujemy z kostkę bulionową wg opisu na opakowaniu do miękkości. Następnie odcedzamy go, dodajemy jajka, 1 łyżkę mąki pszennej, bułki, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka oraz starty ser żółty. Wszytsko mieszamy ze sobą i formujemy ryżowe kotlety. Najlepiej mieć mokre dłonie , ułatwi, nas formowanie kotlety i obtaczamy w mące, smażymy z 2 stron na rozgrzanym oleju. Podawać najlepiej polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak