Ryżowa zapiekanka z warzywami na patelnię

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • warzywa mrożone

    450 g
  • ser żółty

    20 dag
  • pierś z kurczaka podwójna

  • sól i pieprz

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Ryż ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Ostudzić. Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki i natrzeć solą i przyprawą curry.
2 Do blaszki do pieczenia, lub naczynia żaroodpornego, wsypać ugotowany ryż, dodać kurczaka i warzywa na patelnię ( bezpośrednio z zamrażarki). Wszystko razem wymieszać, dodać szczyptę pieprzu. Rozłożyć równomiernie w naczyniu.
3 Ser zetrzeć na tarce, posypać zapiekankę. I wstawić do piekarnika na 3o minut. Pokroić na porcje, podawać ciepłą, najlepiej z keczupem.
Jolcia_90
* warzywa na patelnię np mieszanka meksykańska

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolcia_90 27.07.2016 00:47
dziękuję :) warzywa na patelnie nie muszą być tylko na patelnię :)
Jagódka77 25.07.2016 18:48
ładnie wygląda
Futka 19.07.2016 14:24
Bardzo smakowita zapiekanka :)
Habibi 19.07.2016 14:22
O, coś da mnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat