Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa sałatka z ogórkiem i kurczakiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
sól do smaku
ogórek szklarniowy 15 dkg
udka z kurczaka ugotowane 2 sztuki
cebula 1/2 dużej sztuki
kukurydza 1 puszka
pieczarki marynowane 15 dkg
majonez 2 czubate łyżki
pieprz do smaku
pomidory suszone z czosnkiem i bazylią 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa sałatka z ogórkiem i kurczakiem

Ryż ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, wysypać z woreczka. Ogórka obrać, pokroić w niezbyt małą kostkę, lekko posolić, odłożyć na kilka minut, następnie odlać wytworzony płyn. Mięso z kurczaka obrać z kości, pokroić. Pieczarki pokroić na małe kawałki, cebulę w kostkę, kukurydzę odsączyć. Mięso, kukurydzę, grzyby i cebulę dodać do ryżu. Dodać też ogórka, majonez, suszone pomidory, trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać, odłożyć na kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 08.07.2016 09:17
Bardzo apetycznie wygląda
Stenka 06.07.2016 20:40
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak