Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowa pomidorowa z pulpecikami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pulpety
mięso mielon 400 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
bulion 2 l
marchewk
pietruszka
pomidory krojone z puszki
ryż 100 g
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowa pomidorowa z pulpecikami

Na początek przygotowujemy pulpety: mięso mielone wkładamy do miseczki, dodajemy jajko, przyprawy oraz bułkę tartą, wyrabiamy na gładką jednolitą masę, formujemy malutkie pulpeciki, W garnku nastawiamy około 1l wody, dodajemy kostkę bulionową i doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy pulpeciki, gotujemy przez kilka minut.

Pomidorowa ryżowa: W dużym garnku podgrzewamy bulion, marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę, dodajemy do bulionu. Pomidory z puszki blender-ujemy bądź rozcieramy wg uznania, wlewamy do gotującego bulionu, następnie dodajemy ryż i gotujemy razem około 15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Podajemy z pulpecikami Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 22.11.2013 10:28
wygląda pysznie:)
Magula 25.07.2012 10:01
super
Joanna46 22.07.2012 20:43
Dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak