Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż ze szpinakiem i parówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 saszetka
szpinak mrożony 2 garsci
parowki drobiowe 2 sztuki
czosnek ząbki 2 sztuki
pomidor 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż ze szpinakiem i parówkami

Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, parówki pokroić w plasterki, połowę pomidora pokroić w kostkę, natomiast druga połowę w ćwiartki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodać szpinak i pokrojone parówki i połowę pokrojonego w kostkę pomidora. Dodać przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie. Smażyć około 15-20 minut. Podawać z ryżem i pomidorami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.06.2015 09:11
Nie robiłam takiej potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak