Ryż ze sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    3 woreczki
  • piecczarki

    10 sztuk
  • parówki cienkie

    5 sztuk
  • cebule średnie

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek, pokroić na plasterki, pieczarki umyć też pokroić na plasterki. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Jabłko obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć pieczarki dodać cebulę, wymieszać i zeszklić, przełożyć do garnka i podlać wodą. Na patelni ponownie rozgrzać trochę oleju i przesmażyć parówki. Dodać do garnka razem z jabłkami, chwilę dusić, posolić. Dodać koncentrat pomidorowy i bazylię. Wymieszać. Doprawić do smaku cukrem i przyprawą kuchenną. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
parysek10 11.05.2012 15:47
fajne na obiad
ronald88 11.05.2012 11:21
pycha
ronald88 11.05.2012 11:21
pycha
anja3107 11.05.2012 09:46
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat