Ryż z warzywami po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 TOREBKA
  • pierś z kurczaka

    1 SZTKA
  • kukurydza

    1 PUSZKA
  • pół paczki mrożonej fasolki

  • cebula

    1 SZTUKA
  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    1 SZTUKA
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na początku gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie, tak żeby nie był rozgotowany a lekko twardy oraz zielona fasolkę szparagowa z łyżka soli i cukru. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z cebulą. Na rozgrzanej patelni z dwoma łyżkami oliwy z oliwek smażymy cebulę z mięsem. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną również kosteczkę paprykę, odcedzona zieloną fasolkę, kukurydze czerwoną fasole. Całość zalewamy szklanką wody i wsypujemy na to ryż. Wszystko razem mieszamy na patelni i posypujemy przyprawami dusimy ok 15 min aż wszystkie składniki będą wystarczająco miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 04.10.2013 21:20
proste, szybkie i smaczne
Adam/ZUB3R 04.10.2013 20:55
smaczna sałatka
mufinka79 04.10.2013 19:37
Bardzo smakowite danie :)
bogusia30 04.10.2013 18:33
śliczne dzięki
Megg 04.10.2013 18:29
bardzo lubię taki ryż
Monika58 04.10.2013 17:04
smaczny ryż
Sylwia26 04.10.2013 16:58
ale smakołyki :)
gosia561 04.10.2013 16:56
dobre na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat