Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 TOREBKA
pierś z kurczaka 1 SZTKA
kukurydza 1 PUSZKA
pół paczki mrożonej fasolki
cebula 1 SZTUKA
sól
pieprz
papryka czerwona 1 SZTUKA

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami po meksykańsku

Na początku gotujemy ryż w lekko osolonej wodzie, tak żeby nie był rozgotowany a lekko twardy oraz zielona fasolkę szparagowa z łyżka soli i cukru. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, to samo robimy z cebulą. Na rozgrzanej patelni z dwoma łyżkami oliwy z oliwek smażymy cebulę z mięsem. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną również kosteczkę paprykę, odcedzona zieloną fasolkę, kukurydze czerwoną fasole. Całość zalewamy szklanką wody i wsypujemy na to ryż. Wszystko razem mieszamy na patelni i posypujemy przyprawami dusimy ok 15 min aż wszystkie składniki będą wystarczająco miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 04.10.2013 21:20
proste, szybkie i smaczne
Adam/ZUB3R 04.10.2013 20:55
smaczna sałatka
mufinka79 04.10.2013 19:37
Bardzo smakowite danie :)
bogusia30
bogusia30 04.10.2013 18:33
śliczne dzięki
Megg 04.10.2013 18:29
bardzo lubię taki ryż
Monika58 04.10.2013 17:04
smaczny ryż
Sylwia26 04.10.2013 16:58
ale smakołyki :)
gosia561 04.10.2013 16:56
dobre na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak