Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami i rzeżuchą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
por 1 szt
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1 szt
rzeżucha
pierś z kurczaka
pieprz kolorowy
masło 1 łyzeczka
olej 1 łyzeczka
wino białe 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami i rzeżuchą

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy. Pierś z kruczka kroimy w kosteczkę doprawiamy papryka i solą . Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła z olejem. Smażymy kawałki kurczaka . Następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Smażymy z 3 min i dodajemy pokrojony por i paprykę . Podlewamy białym winem ok 50 g -smażymy.Doprawiamy sola ,pieprzem i papryką słodką do smaku. Na koniec dodajemy wcześniej ugotowany ryż . Wszystko dobrze mieszamy i chwilę smażymy. Na koniec dodajemy rzeżuchę .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 17.03.2013 13:01
pięknie posypany rzeżuchą, kolorowy - smaczne :)
Bogusiaz 08.03.2013 13:04
bardzo zdrowe i pomysłowe:)
paulina2157 08.03.2013 12:45
samo zdrówko na talerzu
iwa643 08.03.2013 11:55
Polecam na obiad lub kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak