Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami i boczkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 150 g
brokuł 200 g
marchewki 150 g - juniorki
boczek 150 g
cebula czerwona 1/2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami i boczkiem

Kroki postępowania

1
Boczek kroimy w paseczki, cebulę siekamy. Boczek wrzucamy na patelnie, podsmażamy, kiedy się wytopi wrzucamy cebulę i szklimy - całość ściągamy z patelni.
Krok 1 - Ryż z warzywami i boczkiem foto
2
Na natłuszczoną patelnie wrzucamy warzywa - różyczki brokułu i marchewki, solimy i całość przesmażamy 5 minut stale mieszając, dodajemy boczek
Krok 2 - Ryż z warzywami i boczkiem foto
3
Na koniec dodajemy ugotowany ryż - doprawiamy do smaku, mieszamy.
Krok 3 - Ryż z warzywami i boczkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:38
Super przepis i pyszne danie.
Malinka 01.03.2017 09:46
Szybko i smacznie, super!
aga3103 28.02.2017 23:03
Fajny przepis, bardzo lubię takie dania :)
Renataj 28.02.2017 21:22
Pyszne i sycące danie:)
Bernadeta1 28.02.2017 21:02
takie jedzonko bardzo lubię
mysza75 28.02.2017 18:40
coś dla mnie bardzo lubię takie połaczenia
adelajda 28.02.2017 17:00
prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak