Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
cukinia 1 szt
marchew 3 szt
fasolka szaragowa 100 g
groszek konserwowy 1 puszka
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia
sól
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Ryż obgotować w lekko osolonej wodzie. Marchew obrać i ugotować, fasolkę również obgotować w osolonej wodzie. Cukinię sparzyć i wyszorować. Następnie pokroić w talarki. Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć cukinie i dodać obraną i pokrojoną marchew oraz fasolkę, na koniec dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy. Wszystko razem przesmażyć, dodając tymianek, bazylię oraz przeciśnięty czosnek. Podawać z ryżem na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.02.2013 20:08
lubię taki zestaw :)
iziona 12.01.2013 09:02
Piękne i apetyczne danie
miroslawa 12.01.2013 06:33
pyszne, zdrowe i piękne podane
pajbek 12.01.2013 05:06
Super :-)
kasiaw 11.01.2013 22:38
pyszne i zdrowe
usmiech 11.01.2013 22:26
interesujące
meg1984 11.01.2013 21:59
smakowicie wyglada
Magula 11.01.2013 21:53
lubię takie zdrowe dania
V_kuchareczka 11.01.2013 21:46
Rewelacja
Konczi 11.01.2013 21:35
bardzo lubię ryż z warzywkami a Twój wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak