Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • cukinia

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • fasolka szaragowa

    100 g
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • czosnek

    3 ząbki
  • olej do smażenia

  • sól

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż obgotować w lekko osolonej wodzie. Marchew obrać i ugotować, fasolkę również obgotować w osolonej wodzie. Cukinię sparzyć i wyszorować. Następnie pokroić w talarki. Rozgrzać na patelni olej, podsmażyć cukinie i dodać obraną i pokrojoną marchew oraz fasolkę, na koniec dodać odsączony z zalewy groszek konserwowy. Wszystko razem przesmażyć, dodając tymianek, bazylię oraz przeciśnięty czosnek. Podawać z ryżem na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 24.02.2013 20:08
lubię taki zestaw :)
iziona 12.01.2013 09:02
Piękne i apetyczne danie
miroslawa 12.01.2013 06:33
pyszne, zdrowe i piękne podane
pajbek 12.01.2013 05:06
Super :-)
kasiaw 11.01.2013 22:38
pyszne i zdrowe
usmiech 11.01.2013 22:26
interesujące
meg1984 11.01.2013 21:59
smakowicie wyglada
Magula 11.01.2013 21:53
lubię takie zdrowe dania
V_kuchareczka 11.01.2013 21:46
Rewelacja
Konczi 11.01.2013 21:35
bardzo lubię ryż z warzywkami a Twój wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat