Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 20 dag
kukurydza w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
marchewka konserwowa 1 puszka
sos chili 4 łyżki
sól do smaku
olej roślinny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju roślinnego. Do ugotowanego ryżu al-dente, dodajemy sos chilli i mieszamy. Następnie odsączamy z zalewy groszek, kukurydzę i marchewkę. Dodajemy warzywa do ryżu i dokładnie mieszamy. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 06.01.2013 20:07
super
Andysz 03.08.2012 19:36
fajne danie:)
Betka 03.08.2012 18:58
Wiem coś o tym!;D Niemalże dla każdego faceta mięso to podstawa!;)
Rafał10 02.08.2012 09:29
zdrowe i pyszne :) Chociaż Rafał narzekałby na brak mięska hehe ale dla mnie idealny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak