Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką

Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mix sałat

    100 g z botwinką
  • rukola

    50 g
  • gruszka

    1 twarda sztuka
  • szparagi zielone

    6 sztuk
  • polędwica wieprzowa

    450 g
  • sos sojowy ciemny

  • marynata

  • sos chili

    4 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Wszystkie składniki marynaty łączymy razem , nacieramy mięso , odstawiamy na noc do lodówki.
2.Sałatę myjemy , osuszamy. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końce , blanszujemy 2 min. Odcedzamy , osuszamy. Gruszkę obieramy za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy w cienkie plasterki. Grill rozgrzewamy , układamy mięso , szparagi oraz plastry gruszki. Grillujemy ok. 10 min. w połowie czasu przekręcamy składniki.
3.Na talerzach rozkładamy sałatę z rukolą , polewamy sosem sojowym. Polędwiczkę kroimy w plastry układamy na sałacie wraz ze szparagami i plasterkami gruszki.
SzczyptaChili
Sałatka smakuje wybornie za równo na ciepło jak i na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

23.12.2015 10:22
świetna sałatka

SzczyptaChili

23.12.2015 08:16
Dziękuję :)

misia123410

22.12.2015 23:43
Bardzo apetyczne:)

Ania321

22.12.2015 23:02
bardzo apetyczna :)

Łukasz15

22.12.2015 23:00
Bardzo smaczna

Stenka

22.12.2015 21:44
smaczne danie

gosia561

22.12.2015 18:43
coś wspaniałego

jasiek

22.12.2015 18:13
idealna leka kolacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat