Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką

5.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 100 g z botwinką
rukola 50 g
gruszka 1 twarda sztuka
szparagi zielone 6 sztuk
polędwica wieprzowa 450 g
sos sojowy ciemny
marynata
sos chili 4 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Sałatka smakuje wybornie za równo na ciepło jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowaną polędwiczką wieprzową, szparagami i gruszką

1.Wszystkie składniki marynaty łączymy razem , nacieramy mięso , odstawiamy na noc do lodówki.
2.Sałatę myjemy , osuszamy. Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końce , blanszujemy 2 min. Odcedzamy , osuszamy. Gruszkę obieramy za pomocą obieraczki do jarzyn kroimy w cienkie plasterki. Grill rozgrzewamy , układamy mięso , szparagi oraz plastry gruszki. Grillujemy ok. 10 min. w połowie czasu przekręcamy składniki.
3.Na talerzach rozkładamy sałatę z rukolą , polewamy sosem sojowym. Polędwiczkę kroimy w plastry układamy na sałacie wraz ze szparagami i plasterkami gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.12.2015 10:22
świetna sałatka
SzczyptaChili 23.12.2015 08:16
Dziękuję :)
misia123410 22.12.2015 23:43
Bardzo apetyczne:)
Ania321 22.12.2015 23:02
bardzo apetyczna :)
Łukasz15 22.12.2015 23:00
Bardzo smaczna
Stenka 22.12.2015 21:44
smaczne danie
gosia561 22.12.2015 18:43
coś wspaniałego
jasiek 22.12.2015 18:13
idealna leka kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak