Ryż z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • cukinia

    3/4 sztuki
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • marchewka

    1/2 sztuki
  • sos sojowy

    2 łyżeczki
  • olej do smażenia

    1,5 łyżki
  • chili Prymat

    2 szczypty
  • sól

    2 szczypty
  • cytryna

    1/2 sztuki
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    1 szczypta
  • grzyby mun

    9 obgotowane
  • cebula czerwona

    1/2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Cukinię, paprykę, marchewkę, grzyby mun pokroić w słupki. Na rozgrzanej patelni z olejem smażyć marchewkę, po jakimś czasie dodać cebulę (chwilę smażyć), następnie grzyby (chwilę smażyć), potem paprykę (chwilę smażyć), a na końcu cukinię. Całość smażyć, doprawić do smaku sosem sojowym, chilli, solą i pieprzem. Warzywa można podlać wodą w razie potrzeby miękkich warzyw, ja jednak wolę chrupiące. Następnie do warzyw dodać ugotowany ryż i smażyć do uzyskania odpowiedniej miękkości dania. Danie można skropić sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 15.09.2013 19:55
wygląda super !!!!!
barbara11561 30.01.2013 10:26
pysznie wygląda
Mati13 29.11.2012 19:10
nie tylko smacznie, ale i zdrowo
cooleczka 22.09.2012 16:23
fajny przepis
kamyk 24.07.2012 22:35
pięknie się prezentuje
malaczarna23 06.06.2012 08:55
pyszne
caralajna 02.05.2012 17:41
uwielbiam :)
parysek10 23.04.2012 16:29
muszę zrobić, bo zapowiada się fantastycznie
motylwe 23.04.2012 14:27
bardzo fajne-pyszności
Emilia22 23.04.2012 13:45
apetyczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat