Ryż z truskawkami i wanilią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • masło

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    2 szt
  • serek homogenizowany waniliowy

    1 szt
  • truskawki świeże

    60 dag
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Wodę zagotować z masłem, wsypać ryż i w połowie gotowania wlać mleko, dodać cukry waniliowe i dogotować do miękkości, lecz nie rozgotować. Przestudzony ryż wyłożyć na półmisek, obłożyć pokrojonymi truskawkami i serkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 31.05.2016 21:53
Pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat