Ryż z sosem warzywno-mięsnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    1/2 kg
  • udko z kurczaka

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • ogórek

    3 szt
  • ryż

    4 (w torebkach)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotowac w osolonej wodzie.
Udko ugotować i rozdrobnić na kawałki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz wrzucić pokrojoną cebule na talarki, jak sie zeszkli dodać paprykę pokrojona w paseczki, chwile smażyć , potem ogórki zetrzec na grubej tarce, na koniec dodac kiełbase pokrojoną w kostkę i mięso z kurczaka.
Na koniec doprawić sos kucharkiem i pieprzem.
Ryż wyłożyć na talerze, polac sosem, udekorować natką pietruszki i podawać na goraco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 01.10.2012 13:50
super
Bogusiaz 01.10.2012 13:49
lubie takie dania
miroslawa 01.10.2012 13:43
Pyszne!
babajaga1969 01.10.2012 13:21
często robię dania z ryżem - to wykonanie podoba mi się

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat