Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami, papryką i kiełbasą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 20 dag
papryka 1 szt
kiełbasa podwawelska 15-20 dag
pieczarki 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami, papryką i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie obraną z osłonki i pokrojoną kiełbasę.
Krok 1 - Ryż z pieczarkami, papryką i kiełbasą foto
2
Do podsmażonej kiełbasy z papryką wsypać posiekaną cebulę i pieczarki. Wszystko razem smażyć około 10-12 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - Ryż z pieczarkami, papryką i kiełbasą foto
3
Gorący ryż wyłożyć na talerze, na wierzch położyć farsz, podawać.
Krok 3 - Ryż z pieczarkami, papryką i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.01.2013 12:56
pycha
Jastinka 04.11.2012 21:43
smaczne
Katarzyna59 29.10.2012 18:36
fajne
caralajna 31.08.2012 08:03
fajnie podany, smaczny pomysł na obiad.
olkaaa 30.08.2012 10:40
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak