Ryż z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dkg
  • woda

    0,5 l
  • masło

    10 dkg
  • cebula

    0,5
  • pieczarki

    15 dkg
  • jaja

    4
  • żóty ser

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Pieczarki podsmażyć z cebulą. 2 dkg tłuszczu utrzeć z żółtkami, dodać do nich ryż, pieczarki, przyprawić do smaku, wsypać łyżkę zielonej pietruszki. Ubić pianę z białek, wymieszać z masą ryżową, wyłożyć do przygotowanej formy. Posypać serem, skropić tłuszczem. Zapiekać 25-30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 02.05.2011 16:46
chętnie bym spróbował
Barbara55 10.04.2011 15:24
dobre
kielcok1 12.03.2011 14:30
podoba mi się
rakow2 29.12.2010 13:39
lubię to
ewelinapac 09.11.2010 13:47
może być smavzne
Joanna120 11.10.2010 20:18
to może być jakaś smaczna odmiana na obiad
Renia 01.05.2010 13:02
Wygląda smkowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat