Ryż z nasionami i olejem rydzowym

Ryż z nasionami i olejem rydzowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • pestki dyni

    1 garść
  • pestki słonecznika

    1 garść
  • sezam

    1 garść
  • sezam czarny

    1 garść
  • olej rydzowy

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko.
Nasiona prażymy na rozgrzanej patelni, dodajemy do ryżu, dokładnie mieszamy z olejem.
R'n'G Kitchen
Aromatyczny dodatek do wielu dań, choć bez nich i tak smakuje rewelacyjnie. Lekko, smacznie i szybko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat