Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z masłem i serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Bardzo lubimy wymyślać dodatki do dań głównych. W zasadzie to taki ryż, sam w sobie, może być takim daniem. Nie potrzeba żadnych dodatków, bo smak sera, który przebija się przez ryż, jest poezją. Szczególnie ten nasz, bursztyn.

Składniki:

Składniki:

ryż 100 gramów
masło 82% 1 łyżka
ser bursztyn tarty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z masłem i serem

Ryż gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. My od jakiegoś czasu nie solimy wrzątku do gotowania ryżu. Nauczyliśmy się tak, przy jaśminowym.
Odcedzamy, nie przelewamy zimną wodą. Przekładamy z powrotem do gorącego garnka.
Dodajemy masło, które roztapiamy w garnku pod przykryciem.
Dodajemy ser, mieszamy, do smaku możemy doprawić pieprzem.
Podajemy od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak