Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Ryż z marchewką i szynką

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany
2 szklanki
marchewka gotowana pokrojona w kostkę
20 dag
seler gotowany krojony w kostkę
5 dag
groszek zielony
15 dag
fasolka szparagowa
10 dag
szynka
30 dag
cebula
1 sztuka
bulion warzywny
0,8 litra
pietruszka gotowana
5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z marchewką i szynką

Fasolkę szparagową oraz groszek zielony gotujemy w 400 ml bulionu,odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy razem.Zalewamy resztą bulionu.Dodajemy posiekaną cebulę.Doprowadzamy do wrzenia,gotujemy, aby bulion odparował.Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę,doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 03.02.2013 17:14
dobry obiad
Betka 13.11.2012 13:35
ależ smaczny;)
madzialena19 12.11.2011 22:22
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak