Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z marchewką i groszkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

konserwowego groszku 1,5 szk
z marchewką
kurkuma
kucharka do smaku ( w proszku 1 łyżeczka
posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
olej 1 łyżka
ryż paraboliczny 1 saszetka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z marchewką i groszkiem

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy ( ilość zależy od naszych upodobań ), kucharka i oleju. Ugotowany odsączyć z wody, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. Wsypać natkę pietruszki, odsączoną marchewkę z groszkiem i delikatnie wymieszać. Podawać na gorąco np. z kurczakiem lub innym mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 01.10.2013 16:42
świetny przepis
Konczi 01.10.2013 15:28
bardzo apetycznie wygląda pomysł na ryż :)
AZgotuj 01.10.2013 14:54
świetne danie:)
Agula&Stabi 01.10.2013 14:22
robię podobną :)
Barbara13 01.10.2013 13:25
ja również często robię taki ryż,jest przepyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak