Ryż z marchewką i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konserwowego groszku

    1,5 szk
  • z marchewką

  • kurkuma

  • kucharka do smaku ( w proszku

    1 łyżeczka
  • posiekanej natki pietruszki

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • ryz paraboliczny

    1 saszetka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kurkumy ( ilość zależy od naszych upodobań ), kucharka i oleju. Ugotowany odsączyć z wody, rozciąć woreczek i przesypać ryż do garnka. Wsypać natkę pietruszki, odsączoną marchewkę z groszkiem i delikatnie wymieszać. Podawać na gorąco np. z kurczakiem lub innym mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 01.10.2013 16:42
świetny przepis
Konczi 01.10.2013 15:28
bardzo apetycznie wygląda pomysł na ryż :)
AZgotuj 01.10.2013 14:54
świetne danie:)
Agula&Stabi 01.10.2013 14:22
robię podobną :)
Barbara13 01.10.2013 13:25
ja również często robię taki ryż,jest przepyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat