Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kurczakiem po chińsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej rzepakowy 10 ml
Filet z piersi kurczaka bez kości 400 g
ryż brązowy 200 g
warzywa mrożone 350 g
sos sojowy ciemny 20 ml
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Cebulka smażona Prymat

Porada

By danie nabrało bardziej orientalnego smaku polecam sos słodko-kwaśny.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kurczakiem po chińsku

Na łyżce rozgrzanego oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Gdy już się przyrumieni dorzucamy mieszankę warzyw i dusimy pod przykryciem ok. 7 min.
Następnie dolewamy łyżkę ciemnego sosu sojowego, mieszamy dokładnie.
W międzyczasie nastawiamy wodę i gotujemy brązowy ryż. Odcedzamy ryż, wrzucamy na patelnię z naszym kurczakiem z warzywami. Mieszamy, przyprawiamy do smaku.
Przekładamy na talerz, posypujemy prażoną cebulką dla smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 30.11.2016 08:28
Szybko, prosto, smacznie:)
IKrakowianka 29.11.2016 21:02
lubię takie dania
dodi 29.11.2016 18:08
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak