Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkiem i bananem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż długoziarnisty 1 woreczek
jabłko 1 szt
banan 1 szt
masło 1 łyżka
cukier 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkiem i bananem

Ryż długoziarnisty ugotowałam do miękkości w nieosolonej wodzie. Jabłko pokrojone w plastry wrzuciłam na patelnię z rozpuszczonym masłem. Wsypałam cukier i delikatnie dusiłam jabłko tak by się nie przypaliło. Po chwili dodałam pokrojonego w plastry banana,a chwilę później ryż. Wymieszałam całość i gotowe. Jeśli ktoś lubi cynamon, to można nim posypać jabłko na etapie duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 18.01.2014 15:12
smakowity deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak