Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkiem ,borówką i czerwoną porzeczką

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż ugotowany 20 dkg
jabłka 3-4 szt
masło klarowane 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier do smaku
borówka amerykańska
porzeczki czerwone
ser biały

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkiem ,borówką i czerwoną porzeczką

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie.
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce,dodajemy cynamon i cukier do smaku ale nie koniecznie.
Na patelnię dajemy masło i jabłka dusimy chwilę .
Jak jabłka trochę przesmaży to dodajemy ugotowany ryż podgrzewamy chwilę
Danie wykładamy na talerz posypujemy serkiem wiejskim granulowanym, borówką, porzeczka i posypujemy cynamonem .

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 29.10.2015 16:22
pożywne danie
gusia1000 10.09.2015 17:51
Dobre jedzenie.
gosia56 03.09.2015 11:17
Róza myślisz ze tylko dla dzieci bomy bardzo lubimy taki szybki prosty obiadek ;)
hahanka 02.09.2015 12:55
smaczny letni obiad
Róża1 02.09.2015 09:50
fajne szybkie danie , a szczególnie dla dzieci :-).
gosia56 02.09.2015 08:48
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
Małgorzata Pin 01.09.2015 19:09
Zdrowe, smaczne i dość szybkie.
Bernadeta1 01.09.2015 18:36
smaczny taki obiadek na słodko
Konczi 01.09.2015 17:34
zapachniało mi pyszną kompozycją smaków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak